INFORMACJE

Rynek Lotniczy

Linie Lotnicze

Porty Lotnicze

Samoloty

Drony

Dostawcy Usług

Prawo

Turystyka

BRANŻA

Nawigacja powietrzna

Innowacje & Technologie

Personalne

Rozmowy PRTL.pl

Komentarz tygodnia

Aviation Breakfast

Polski Klub Lotniczy

Przegląd prasy

INNE

Księgarnia

Szkolenia i konferencje

Studenckie koła i org. lotnicze

Znajdź pracę

Katalog firm

Przydatne linki

REKLAMA





Sonda

Jakie jest najlepsze rozwiązanie problemu ograniczonej przepustowości lotniska Chopina?

rozbudowa istniejącej sieci lotnisk

budowa nowego CPL

rozbudowa Modlina

duopol Modlin-Chopin

Partnerzy portalu



Language selection


English Deutsch French Russian

Wiadomości


Emirates: Nowa oferta ponad 30 rodzajów alkoholi i likierów we wszystkich klasach

2018-04-16
     

Linie Emirates odświeżyły swoją ofertę alkoholi wysokoprocentowych, wprowadzając szereg marek premium. Alkohole podawane są bezpłatnie we wszystkich klasach i na wszystkich trasach. W ofercie znajdują się m.in. różne gatunki whiskey, koniaki, giny, wódki i likiery smakowe.

 

Selekcji dokonał wewnętrzny zespół ekspertów, którzy poświęcili dwa lata, współpracując bezpośrednio z producentami, w celu skomponowania nowej oferty. Przewoźnik zaangażował się w długofalową współpracę z najlepszymi markami alkoholi na świecie, dzięki czemu na pokład trafiły wysokogatunkowe trunki, a wśród nich także unikalne propozycje.

 

W nowym menu Emirates znajduje się ponad 30 nowych rodzajów alkoholi i likierów podawanych we wszystkich klasach rezerwacyjnych. Bogaty asortyment alkoholi wysokoprocentowych uzupełnia ofertę przeszło 80 win i szampanów podawanych codziennie w samolotach przewoźnika.

 

– Chcemy dostarczyć najlepszych wrażeń kulinarnych na pokładzie. Dotyczy to zarówno dań, jak i win oraz naszej nowej oferty alkoholi wysokoprocentowych. Poświęciliśmy dużo czasu na rozwój współpracy z najlepszymi producentami alkoholi na świecie, prześledzenie światowych trendów i udoskonalenie serwisu na pokładzie, aby w jak najlepszy sposób zaprezentować trunki dostępne w naszej ofercie – powiedział Joost Heymeijer, Senior Vice President, Catering Emirates.

 

W nowej karcie alkoholi znajdują się zarówno marki niszowe, rzemieślnicze, jak i cieszące się powszechną popularnością trunki, takie jak koniaki Hennessy dostępne we wszystkich klasach czy ekskluzywny koniak Hennessy Paradis w klasie pierwszej, a na wybranych trasach także ograniczona czasowo oferta w postaci niezwykle rzadkiego koniaku Hennessy Paradis Impérial. Inauguracja nowego menu odbyła się przy okazji wyjątkowej degustacji koniaku w salonie pokładowym samolotu A380 Emirates podczas lotu do Paryża w zeszłym miesiącu. Pierwsza tego rodzaju sesja degustacyjna w przestworzach przebiegała pod okiem Alfreda Tesserona, właściciela i prezesa Tesseron Cognac. Tesseron Lot 29 XO to niszowy, rzemieślniczy koniak, który zdobył 100 punktów w rankingu słynnego krytyka win Roberta Parkera, i marka o wielowiekowej tradycji, która wciąż pozostaje w rodzinnych rękach. Materiał wideo z degustacji można obejrzeć tutaj.

 

Wśród innych marek alkoholi serwowanych w klasie pierwszej warto wymienić Dalmore King Alexander III, jedyną na świecie szkocką whisky single malt, do stworzenia której wykorzystano sześć różnych typów beczek, luksusową wódkę Belvedere, szkocką whisky Johnnie Walker Blue Label czy wysokogatunkowy rum Ron Zacapa Centenario XO z Gwatemali.

 

W klasie biznes i w słynnym salonie pokładowym A380 pasażerowie mogą spróbować m.in. piętnastoletniej szkockiej whisky single malt Glenfiddich Solera Reserve, małoseryjnego bourbonu Woofford Reserve Distiller’s Select czy ginu rzemieślniczego Sipsmith.

 

Wśród alkoholi dostępnych w klasie ekonomicznej znajdują się szkocka whisky Dewar’s White Label, gin Beefeater, wódka Russian Standard Original, whiskey Jack Daniel’s czy najczęściej nagradzany rum na świecie Bacardi Carta Blanca.

 

Ponadto linie Emirates serwują trunki regionalne, takie jak Amarula, kremowy likier owocowy dostępny we wszystkich klasach. Likier ten powstaje z owoców maruli, drzewa dziko rosnącego w Afryce Południowej. Owoce poddawane są fermentacji, po czym uzyskane w ten sposób „wino” z maruli jest destylowane, a następnie dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu przez co najmniej dwa lata.

 

W związku z wprowadzeniem nowej oferty alkoholi linie Emirates odświeżyły również swoje menu koktajli, dodając Negroni, Old Fashioned i Aperol Spritz przy zachowaniu najpopularniejszych pozycji, takich jak Krwawa Mary, Mojito czy Kir Royal.

 

W klasie ekonomicznej Emirates najczęściej zamawianym alkoholem jest whiskey Jack Daniel’s. Z kolei w klasie biznes króluje gin Sipsmith, a w pierwszej – whisky Chivas Royal Salute dojrzewająca przez 21 lat.

 

 

Źródło: Emirates

 

 

 

Tagi:

Emirates | Pasażer


powrót


Aby otrzymać dostęp do komentowania artykułów musisz się zalogować.

LOGIN

HASŁO




Jeżeli nie masz jeszcze konta, załóż je teraz

Rejestracja


Komentarze do tego artykułu:

REKLAMA


REKLAMA



Informacje EKES



REKLAMA


Giełda transportowa
Clicktrans.pl







Home | O nas | Polityka prywatności | Korzystanie z serwisu | Reklama w portalu | Kontakt | Mapa strony